Головна Новини Світ ЄС В Орбана розповіли, чому здалися і дали згоду на початок переговорів України щодо вступу до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

В Орбана розповіли, чому здалися і дали згоду на початок переговорів України щодо вступу до ЄС

Петер Сійярто заявляє, що його держава нібито домоглася включення всіх своїх умов до переговорних рамок

15 червня 2024, 13:00
Поділіться публікацією:

Угорщина домоглася включення всіх своїх умов до переговорних рамок, на основі яких відбуватимуться переговори про вступ України до Європейського Союзу. Як передає портал "Коментарі", таку заяву у Facebook зробив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

В Орбана розповіли, чому здалися і дали згоду на початок переговорів України щодо вступу до ЄС

Петер Сіярто. Фото: з відкритих джерел

Глава МЗС стверджує, що після "запеклих дискусій" у Євросоюзі погодилися, щоб у переговорних рамках для України утримувалися всі вимоги Угорщини щодо дотримання прав національних меншин.

"Деякі держави-члени не хотіли чути про цю умову, але ми чітко дали зрозуміти, що наполягаємо на відновленні прав меншин зберігати свою національну ідентичність, користуватися рідною мовою та вчитися рідною мовою", – прокоментував топ-дипломат Угорщини.

Тепер, заявив глава угорського МЗС, у переговорних рамках зазначено, що Україна "має повернути угорцям Закарпаття права, відібрані у них за останні роки".

Нагадаємо, напередодні постійні представники держав-членів ЄС принципово схвалили рамки переговорів для переговорів про вступ України, а також Молдови.

Читайте також на порталі "Коментарі" — позиція Угорщини вже давно викликає занепокоєння всередині ЄС. Так, Європейський Союз планує посилити тиск на Будапешт ще до того, як він почне головувати в Раді ЄС. Адже це несправедливо, що одна країна може блокувати те, що хочуть усі інші. Про це в інтерв'ю "Супільному" заявила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, зокрема, коментуючи питання фінансування допомоги Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Орбана з'явився серйозний конкурент: хто в Угорщині може стати новим лідером.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини