Головна Новини Світ ЄС В Угорщині розповіли, що станеться з ЄС, якщо приєднати Україну та закликали одуматися
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині розповіли, що станеться з ЄС, якщо приєднати Україну та закликали одуматися

Угорщина злякалася членства України в Євросоюзі через війну Росії

9 листопада 2023, 08:40 comments1228
Поділіться публікацією:

Офіційний Будапешт вважає, що Україна не може стати членом Європейського Союзу доти, доки на її території є незавершені конфлікти з Росією. Це нібито "привнесе війну до блоку". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, пише "Portfolio".

В Угорщині розповіли, що станеться з ЄС, якщо приєднати Україну та закликали одуматися

Петер Сіярто. Фото: з відкритих джерел

Глава МЗС Угорщини заявив, що в результаті вступу України війна "увійде до Євросоюзу, чого ніхто не хоче", тому країна нібито не може бути прийнята до ЄС до настання миру.

Сійярто звинуватив Україну в тому, що в нашій країні "порушують принципи Євросоюзу щодо національних меншин".

"Оскільки Європейська комісія також вважає, що Україна не виконала умови для членства, ми не вважаємо своєчасними будь-які подальші кроки у переговорах щодо вступу з Україною", — додав він.

При цьому глава МЗС Угорщини підтримав обговорення майбутньої політики Євросоюзу щодо України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна запропонувала Угорщині вирішити спірні питання для розблокування членства в ЄС.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна готує подальші кроки у рамках євроінтеграції після укладання Єврокомісії – законодавчу роботу, посилення інституцій держави. Глава українського МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що саме Україна вивела Європейський Союз, який відмовлявся розширюватися з коми. Тим часом, як мінімум, дві держави-члени ЄС вже заявили, що блокуватимуть євроінтеграцію нашої країни, якщо та не виконає їхніх умов. Угорщина вимагає від України виконання вимог щодо мови та освіти для національних меншин. А Польща – вирішення проблеми ексгумації останків поляків на українській території (жертви Волинської трагедії, яку поляки називають "Волинською різаниною"). Експерти проаналізували для видання "Коментарі" дані заяви та європерспективи України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини