Головна Новини Світ ЄС Викрили російського шпигуна. Чоловік отримував мільйони за звітуванням перед Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Викрили російського шпигуна. Чоловік отримував мільйони за звітуванням перед Путіним

Австрія повідомила про викриття ймовірного агента Путіна. Чоловік, який жив на соціальні виплати Австрії зробив кілька десяток закордонних поїздок та придбав нерухомість в кількох країнах.

20 грудня 2022, 16:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Австрійська контррозвідка викрила 39-річного громадянина Греції російського походження, який працював на російську розвідку ГРУ. За зібрану інформацію шпигун отримував великі гроші. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на австрійські ЗМІ.

Викрили російського шпигуна. Чоловік отримував мільйони за звітуванням перед Путіним

У Відні викрили російського шпигуна. Фото з відкритих джерел

Чоловік, який займався шпигунством на користь Росії підозрюють у діях, які шкодять Австрії. Прокуратура Відня замовила розслідування в Управлінні державної безпеки та розвідки Австрії і виявила, що підозрюваний є сином колишнього співробітника російської розвідки, який під час своєї служби працював дипломатом у Німеччині та Австрії.

За даними австрійських ЗМІ чоловік після проходження спеціальної військової підготовки працював на російську розвідку. Міністерство внутрішніх справ Австрії стверджує, що 39-річний шпигун перебував у Москві "незадовго до і під час вторгнення в Україну російських військ".

"Є підозра, що він був джерелом інформації про зовнішню політику, суспільство та політику безпеки Австрії", — повідомили в МВС Австрії.

Ймовірний шпигун здійснив ряд поїздок до багатьох країн, серед яких Росія, Білорусь, Туреччина, Грузія та інші. Окрім того, у власності безробітного чоловіка є нерухомість у Відні, Росії та Греції.

"Підозрюваний раніше майже не був працевлаштований і тому отримує лише низькі соціальні виплати в Австрії. Однак, у період з 2018 року до початку 2022 року він зміг здійснити загалом 65 поїздок", — пишуть в МВС Австрії.

Під час обшуків у чоловіка виявили саперний костюм, мобільні телефони, планшети, ноутбуки з понад 10 млн файлів та інше обладнання. Наразі підозрюваний перебуває на волі, проте кримінальний кодекс Австрії передбачає від 6 місяців до 5 років ув'язнення для шпигуна.

"У Відні, за даними служб, ще понад 7 тис. агентів різних країн", — вказує австрійське видання Kronen Zeitung.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як угорська влада приховує та допомагає російським шпигунам на своїй території.

Також "Коментарі" писали про туристичне місто в якому не раді росіянам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини