Головна Новини Світ Туреччина Росіянам тут не раді. «Це місто наше!»
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіянам тут не раді. «Це місто наше!»

В турецькому місті не раді росіянам, які приїхали після повномасштабного нападу на Україну. Через емігрантів виросли ціни для місцевих мешканців на оренду та покупку квартир. Окрім того, росіяни можуть отримати громадянство Туреччини.

17 грудня 2022, 17:20 comments5585
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після повномасштабного вторгнення в Україну та подальші санкції Заходу росіяни вирішують покинути свою країну. Одне з місць, які вони вирішують обрати для еміграції виявляється Туреччина. На популярному турецькому курорті вирішили припинити іноземну експансію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Росіянам тут не раді. «Це місто наше!»

Протести в підтримку України. Фото: з відкритих джерел

Туреччина – одна з не багатьох країн Європи, яка відкрита для туристів з Росії та їх інвестицій. Російську мову можна почути як в столиці країни, так і на популярних курортах. Місця відпочинку в Туреччині набрали популярність у росіян, адже для них стали недоступні країни Європи. Окрім звичайного відпочинку, росіяни вирішують і повністю переїхати до Туреччини, що не радує місцевих жителів.

Через це близько 14 тис. людей в Анталії підписало петицію, про значний вплив іноземців на їх  місто, включно з росіянами. Велика кількість емігрантів означає, що турки не можуть дозволити собі там жити. Орендна плата в місті підскочила на 400%, а ціна квартир збільшилась в кілька разів.

"Це місто наше!" — наголошують мешканці.

За інформацією Reuters з початку 2022 року було продано майже 17 будинків в Анталії, це на 94% більше ніж минулого року. Більшість покупок зросла саме після нападу Росії на Україну.

"Росіяни випередили іранців як найбільших іноземних покупців нерухомості в Туреччині", – додає інформаційна агенція.

Ті росіяни, які витратили в країні 400 тис. доларів і більше можуть отримати громадянство Туреччини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, про те, що Ердоган пригрозив завдати ракетні удари.

Також "Коментарі" писали про винищувач, який розбився на території Туреччини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини