Головна Новини Світ Європа Відомо як Угорщина переховує та підтримує російських агентів
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомо як Угорщина переховує та підтримує російських агентів

Угорська влада створила комфортні умови для російських шпигунів у своїй країні. Агенти Кремля знаходяться під захистом в посольстві Росії в Будапешті, а також видають себе за співробітників банку.

10 грудня 2022, 19:36
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Віктор Орбан має тісні зв'язки з Володимиром Путіним та неодноразово наголошував на скасуванні санкцій проти РФ. Окрім того, Орбан створив сприятливу атмосферу для російських агентів в Угорщині. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на коментарі угорського незалежного журналіста Сабольч Панії для німецького видання DW.

Відомо як Угорщина переховує та підтримує російських агентів

Угорщина переховує російських агентів. Фото: з відкритих джерел

В кінці листопада українські спецслужби затримали російського агента на одному з прикордонних пунктів пропуску між Україною та Угорщиною. Чоловік перевозив в середині власного тіла USB-носій з секретною інформацією, яку шпигун мав доставити в посольство Росії в столиці Угорщини.

На USB-носії була інформація про особовий склад СБУ та ГУР, також флешка містила конфіденційну інформацію про військові бази, озброєння та матеріально-технічне забезпечення української армії.

Угорський журналіст Сабольч Панії розповів, що побоюється, адже Будапешт може стати центром російського шпигунства в Євросоюзі. Додав, що в посольстві Праги, Варшави та Братислави разом працює 20 дипломатів, тоді як в столиці Угорщині ця кількість становить 50. Таким чином російські агенти можуть використовувати дипломатичний захист для своїх шпигунських дій, оскільки вони користуються недоторканністю, тобто не можуть бути притягнуті до відповідальності. владою країни, яка їх приймає, пояснює журналіст.

Крім дипломатичного імунітету співробітників посольства, російські шпигуни ховаються за працівниками Міжнародного інвестиційного банку, який працює в Угорщині ще з часів СРСР. Три роки тому штаб-квартиру банку перенесли з Москви до Будапешта. Це означає, що банку не потрібно боятися Угорського фінансового наглядового органу, кримінальних розслідувань чи судів.

Журналіст-розслідувач Саболч Паньї може згадати багато випадків, коли російська розвідка діє в Угорщині, і це спокійно визнає угорська влада. Як приклад, угорський журналіст наводить депутатку правоконсервативної партії Йоббік Белу Ковач, яку ще у 2014 році правоохоронні органи Угорщини викрили в шпигунстві на користь Росії, проте тільки у 2017 році звинуватили. За цей час російська шпигунка втекла до Москви.

Паньї та його колеги зазначають, що багато угорських політиків вчилось в Росії, а деякі з них мають чоловіків або дружин з РФ. Що також сприяє посиленню російського впливу на Угорщину.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в Угорщині хаос та великі черги на станціях заправки.

Також портал "Коментарі" повідомляв, що керівник банку Угорщини критикує Орбана та наголошує, що країна близька до кризи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.dw.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

449

10 грудня 2022, 23:35

Компактный и мощный портативный обогреватель с керамическим нагревом (900 Вт), подключается прямо к розетке в стене, очень экономный и бесшумный, есть таймер и пульт! Цена по Акции: 449 грн. ----- https://rip.to/obigriv


Новини