Головна Новини Світ ЄС Які нові обмеження готує Євросоюз режиму Лукашенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Які нові обмеження готує Євросоюз режиму Лукашенка

Євросоюз може застосувати нові санкції проти Білорусі найближчими тижнями

11 травня 2021, 08:23
Поділіться публікацією:

Проти режиму Лукашенка знову можуть застосувати низку санкцій. Про це заявив верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель після засідання Ради Євросоюзу із закордонних справ, де серед іншого обговорювалася ситуація у Білорусі. Відповідне рішення приймуть цього найближчими тижнями. Дану інформацію повідомляє видання DW.

Які нові обмеження готує Євросоюз режиму Лукашенка

Санкції проти Білорусі: Євросоюз готує нові обмеження режиму Лукашенка. Фото: politring.com

Поки невідомо точно, які санкції будуть застосовані та про кого обмеження діятимуть. Проте за словами Жозепа Борреля, у четвертому пакеті санкцій буде враховано "все, що відбувається в країні", включаючи переслідування польської меншини.

"У Білорусі режим продовжує репресії та залякування своїх громадян. Тепер він переслідує і польську громаду. Ми працюємо над наступним пакетом санкцій, який, я сподіваюся, буде прийнятий найближчими тижнями", — пояснив Жозеп Боррель.

Варто зазначити, що про переслідування поляків на території Білорусі заговорили ще у квітні цього року. Тоді Голова канцелярії польського прем’єра Міхал Дворчик заявив, що білоруський режим чинить утиск власних громадян, тільки тому що вони іншої національності (польської).

Нагадаємо, що президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав декрет "Про захист суверенітету і конституційного ладу". Документ передбачає передачу президентських повноважень Раді безпеки в разі загибелі очільника держави. Відповідно до цього декрету після смерті очільника держави в Білорусі негайно вводиться надзвичайний або військовий стан. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що Лукашенко назвав США та ЄС мерзотниками. Відео дивіться тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини