Головна Новини Світ ЄС З'явилася реакція ЄС на заколот Пригожина: що відбувається у Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилася реакція ЄС на заколот Пригожина: що відбувається у Росії

Вторгнення в Україну підірвало військову міць Росії та загрожує епохою нестабільності для неї

26 червня 2023, 12:42
Поділіться публікацією:

Військова міць та політична система Росії дала серйозну тріщину. Це показав швидкоплинний заколот у Росії, якого б не було, якби раніше Кремль не прийняв рішення про повномасштабне вторгнення в Україну. Те, що сталося в Росії, – це також сигнал усьому цивілізованому світу про те, що підтримку України треба посилити. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у себе в Twitter зробив голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель.

З'явилася реакція ЄС на заколот Пригожина: що відбувається у Росії

Жозеп Борель. Фото: з відкритих джерел

"Я думаю, зараз ще важливіше продовжувати підтримку України, тому що події минулого вікенду показують, що війна проти України руйнує військову міць Росії і розхитує її політичну систему", — заявив головний дипломат ЄС.

Жозеп Боррель визнав, що ризик політичної дестабілізації в такій ядерній державі як Росія викликає побоювання, і його слід враховувати.

"Монстр, якого Путін створив у вигляді "Вагнера", тепер кусає його зараз. Монстр діє проти свого творця", – наголосив дипломат.

Він наголосив, те, що відбувається в Росії, має насторожити, адже політична система починає змінюватися на тлі війни в Україні.

Зазначимо, у п'ятницю 23 червня ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин від словесної конфронтації з верхівкою Міноборони РФ в особі міністра Сергія Шойгу та керівника Генштабу Валерія Герасимова перейшов до активних дій. Пригожин звинуватив "міноборонців" у ракетному ударі по тиловій базі "Вагнера", на вулицях російських міст з'явилася військова техніка, "вагнерівці" взяли адмінбудинки (зокрема міноборони) у Ростові, вимагаючи "голів" Шойгу та Герасимова. Що відбувається та чому? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому заколот Пригожина провалився — чого тепер чекати від Кремля.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини