Головна Новини Світ ЄС За даними шведської розвідки, зросла загроза з боку Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

За даними шведської розвідки, зросла загроза з боку Росії

Попри те, що армія РФ зосереджена на кордонах України, загроза у безпосередній близькості від кордонів Швеції зросла

20 лютого 2023, 22:01
Поділіться публікацією:

За даними шведської військової розвідки, військова загроза з боку Кремля у безпосередній близькості від кордонів Швеції зросла, не дивлячись на те, що російська армія, як і раніше, зосереджена переважно в Україні, пишуть "Коментарі".

За даними шведської розвідки, зросла загроза з боку Росії

Російська загроза щодо Швеції зросла

"Та європейська безпека, до якої ми звикли, перестала існувати, а разом із цим підвищилися і ризики для Швеції", — заявила журналістам голова шведської розвідслужби Олена Халлін.

За її словами, РФ, швидше за все, пробуватиме наростити свою військову присутність у регіоні у відповідь на викликане російською агресією в Україні рішення Швеції та Фінляндії про вступ до НАТО.

"Хоча, за оцінкою шведської розвідки, Росія не прагне, щоб нинішня війна в Україні переросла у відкритий військовий конфлікт з НАТО, залишається багато незрозумілого, здебільшого щодо бажання російського керівництва йти на високий ризик", — наголосила Халлін.

Вона також додала, що високий рівень напруженості може призвести до того, що помилка чи випадковість спричинять такий конфлікт.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Фінляндія та Швеція таки вступають в НАТО: підписаний меморандум з Туреччиною. Три країни підписали тристоронній меморандум щодо процесу членства Фінляндії та Швеції у НАТО. Ердоган запевнив представників скандинавських держав, що проголосує "за" під час саміту в Мадриді.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Варшаві пишуть Конституцію РФ перехідного періоду та Акт про мир. У Польщі стартував Другий з’їзд народних депутатів Росії, опозиційних до путінського режиму. Уся робота буде спрямована на закладання основ майбутньої демократичної Росії без Володимира Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxxx

21 лютого 2023, 03:05

Секс знакомства в вашем городе - реальные анкеты людей, которые ищут и хотят секса. Заходи и просматривай фото без регистрации!----- http://redirect.sk/kiska


Новини