Головна Новини Світ ЄС Заарештували заступника голови Європарламенту. Їй висунули звинувачення
commentss НОВИНИ Всі новини

Заарештували заступника голови Європарламенту. Їй висунули звинувачення

Через підозру в корупції поліція заарештувала заступника голови Європейського парламенту. За звинуваченнями жінка зі спільниками отримувала значні кошти від Катару.

12 грудня 2022, 12:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Заступнику голови Європейського парламенту Єві Кейлі було пред'явлено звинувачення та заарештовано 11 грудня. Окрім Кейлі звинувачення отримали ще п'ятеро осіб.  Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на бельгійське видання L'Echo.

Заарештували заступника голови Європарламенту. Їй висунули звинувачення

Заступника голови Європарламенту Єва Кейлі. Фото: з відкритих джерел

Усіх заарештованих осіб звинувачують у введенні злочинної діяльності, корупції та відмиванні грошей. Окрім заступника голови Європейського парламенту Єви Кейлі затримали її батька, партнера та помічників парламенту, які є родом з Італії.

Окрім того, спецслужбовці провели обшук у будинку 59-річного євродепутата Марка Тарабеллі. Проте його не заарештували, адже він має депутатську недоторканність.

Бельгійське видання повідомляє, що в одного з підозрюваних знайдено готівку в будинку на суму 60 тис. євро. У Єви Кейлі також знайшли сумки з грошима, проте поки що поліція не встигла порахувати суму грошей.

"Сьогодні суть розслідування полягає в аналізі виступів європейських парламентаріїв, які публічно стали на бік Катару, тоді як країну підозрюють корумпуванні ключових фігур у Європейському парламенті, щоб покращити свій імідж в очах громадськості", — повідомляє L’Echo.

Бельгійські ЗМІ пишуть, що Катар відправляв "значні суми грошей" та "цінні подарунки" посадовцям ЄС, щоб посилити свої політичні та стратегічні позиції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що євродепутат відповів на подарунок від Пригожина, який планував надіслати кувалду до Європарламенту.

Також "Коментарі" писали про прем'єр-міністра Фінляндії, яка критикує Європу через війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини