Головна Новини Світ Європа Прем'єр-міністр Фінляндії критикує Європу через війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр-міністр Фінляндії критикує Європу через війну в Україні

Лідерка Фінляндії вважає, що ЄС має збільшити свої військові потужності, адже війна Росії проти України показує, яка Європа слабка.

2 грудня 2022, 12:51 comments2299
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін вважає, що повномасштабне вторгнення Російської Федерації на територію України показує на скільки Європа слабка. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Прем'єр-міністр Фінляндії критикує Європу через війну в Україні

Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін. Фото: з відкритих джерел

Санна Марін під час виступу в аналітичному центрі Сіднея заявила, що Європейський Союз занадто сильно покладається на допомогу Сполучених Штатів. Така заява прозвучала на конференції, що присвячена збільшенню обороноздатності Європи, включно з виготовленням зброї.

"Я повинна бути абсолютно чесна з вами, Європа зараз недостатньо сильна. У нас були б проблеми без Сполучених Штатів", — сказала Санна Марін аудиторії в Інституті Лоуі.

Прем'єр-міністр Фінляндії також додала, що в розмовах з політиками США не раз їх повідомляли, що Європа має стати сильнішою.

"Сполучені Штати надали багато зброї, багато фінансової допомоги, багато гуманітарної допомоги Україні, і Європа ще досі недостатньо потужна", — сказала прем'єр-міністр Фінляндії.

Марін також зазначила, що Європа має розбудовувати та розвивати свою оборонну здатність та військову промисловість. Також фінська політикиня раніше критикувала Європу через значну залежність від китайських технологій.

Раніше портал "Коментарі" писав про гучну заяву канцлера Німеччини Олафа Шольца. Німецький політик заявив, що Росія не може виграти війну в Україні.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що через дії президента Росії Володимира Путіна в Європі можуть загинути понад 150 тис. осіб, це без врахування кількості жертв в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василий

2 грудня 2022, 13:48

Європа довела, що вона велика жопа


Новини