Головна Новини Світ ЄС Заморожені активи РФ: перший транш пішов
commentss НОВИНИ Всі новини

Заморожені активи РФ: перший транш пішов

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

26 липня 2024, 14:05 comments1371
Поділіться публікацією:

Сьогодні ЄС виділяє перший платіж на підтримку України у розмірі 1,5 мільярдів євро, отриманий від заморожених російських активів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомила прес-служба Єврокомісії.

Заморожені активи РФ: перший транш пішов

Європейський Союз. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що доходи, отримані операторами ЄС та центральними депозитаріями цінних паперів (ЦДЦП) від заморожених російських суверенних активів, були передані Euroclear Єврокомісією як перший транш 23 липня. Наразі ці кошти будуть направлені через Європейський фонд миру та Фонд для України для зміцнення військового потенціалу України та сприяння відновленню країни.

Заморожування активів російського Центробанку стало результатом санкцій ЄС проти Росії у відповідь на її агресивну війну проти України. Доходи, отримані операторами ЄС, не належать Росії та зберігаються у центральних депозитаріях. Тепер ЄС почав спрямовувати ці кошти в Україну.

Зазначимо, у відповідь на вторгнення Росії в Україну Європейський Союз та його держави-члени ухвалили кілька пакетів санкцій проти Росії. В рамках цих санкцій було заморожено активи Центрального банку Росії, які перебувають у країнах ЄС.

Заборона на операції, пов'язані з активами та резервами Центрального банку Росії та пов'язаних з ним організацій, призвела до надзвичайного накопичення грошових коштів та депозитів від погашення фінансових інструментів на балансах центральних депозитаріїв, що генерує значний дохід.

Читайте на порталі "Коментарі" — Угорщина оскаржить передачу Україні надходжень від заморожених у Європейському Союзі російських активів. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто,

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Кремлі відреагували на передачу доходів від заморожених активів РФ Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини