Головна Новини Світ ЄС ЗМІ дізналися, на які компроміси довелося погодитись ЄС, заради затвердження допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, на які компроміси довелося погодитись ЄС, заради затвердження допомоги Україні

Через два роки за потреби програму можуть переглянути

1 лютого 2024, 14:35
Поділіться публікацією:

Країни-члени Євросоюзу під час саміту 1 лютого одноголосно погодили пакет підтримки Україні на 50 мільярдів євро. Однак вони домовилися про два компроміси. Зокрема, щороку відбуватимуться дебати щодо реалізації програми, а за потреби через два роки буде представлена пропозиція Єврокомісії для перегляду в контексті нового бюджету ЄС. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Guardian.

ЗМІ дізналися, на які компроміси довелося погодитись ЄС, заради затвердження допомоги Україні

Допомога Україні. Фото: з відкритих джерел

"На основі щорічного звіту комісії про впровадження механізму для України Європейська рада щорічно проводитиме дебати щодо впровадження механізму з метою надання рекомендацій. У разі потреби за два роки Європейська рада запропонує комісії внести пропозицію для перегляду в контексті нової MFF (Ред. – багаторічна фінансова рамка) )", – зазначають журналісти, з посиланням на текст документа ЄС.

За словами прес-секретаря голови Європейської ради Шарля Мішеля, прем'єр-міністр Віктор Орбан зрештою піддався тиску після низки зустрічей із прем'єр-міністрами Італії, Франції та Німеччини.

Нагадаємо, лідери Європейського Союзу під час саміту схвалили виділення для України 50 млрд. євро в рамках програми Ukraine Facility. Про це заявив голова Європейської ради Шарль Мішель у Twitter.

Читайте також на порталі "Коментарі" – головні очікування від лютого : які рішення вплинуть на ситуацію в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що у 2024 році Україна отримає від країн Європейського Союзу щонайменше 21 млрд євро військової допомоги. Тоді як за попередні два роки отримала 28 млрд. євро. Про що говорять такі заяви? Чи можна сказати, що Європа отямилася від якогось летаргічного сну – і готова в рази збільшити підтримку України на тлі російської агресії, що триває, а також зниження допомоги з боку США? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

1 лютого 2024, 15:08

Тепер ми спокійні за наших корумпованих владних феодалів. Чекаємо завезення дорогих розкішних авто, золотих унітазів... Знов будуть з'являтись нові ювелірні магазини, у ресторанах і розважальних центрах буде повно мажорних відвідувачів...


Новини