Головна Новини Світ Франція Що не так з заявою Макрона: чи варто очікувати іноземні війська в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не так з заявою Макрона: чи варто очікувати іноземні війська в Україні

Президент Франції не виключає відправлення до України військових західних держав

6 березня 2024, 21:59
Поділіться публікацією:

Своєю заявою про можливість відправлення до України іноземних військовослужбовців президент Франції Еммануель Макрон показав відсутність єдності у Європі, вважає військовий експерт Микола Бєлєсков.  

Що не так з заявою Макрона: чи варто очікувати іноземні війська в Україні

У ЄС розкритикували Макрона. Фото з відкритих джерел

За словами експерта, президент Франції — людина крайнощів, що продемонструвала війна в Україні.

"Два роки тому Макрон був останнім серед лідерів великих країн Європи, хто намагався зберегти простір для переговорів з РФ. Тепер він робить радикальні заяви щодо можливого розгортання військ окремих країн НАТО в Україні", — розповів Микола Бєлєсков.

Експерт відзначив, що Білий дім дав чітко зрозуміти, що станом на сьогодні мова не може йти про відправку в Україну іноземних військ, а без згоди США, які підпирають своєю могутністю НАТО, жоден член Альянсу не наважиться на крок, який може призвести до прямого зіткнення НАТО з Росією.

"Замість того, щоб робити заяви, які показують відсутність єдності в Європі, краще підсилювати Україну тут і зараз. Перш за все, артилерійськими снарядами. І тут плюс Франції, що вона готова фінансувати постачання снарядів із третіх країн, замість фінансування власного виробництва в ЄС", — відзначив Микола Бєлєсков.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Чехії Петр Павел закликав європейських лідерів продовжити дискусії про можливість направлення в Україну своїх військ. "Ми маємо шукати нові шляхи, включно з продовженням дискусії про можливу присутність в Україні. Давайте не обмежувати себе там, де ми не повинні цього робити. Ми самі вирішуємо, яку форму допомоги ми оберемо", — заявив Петр Павел.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що керівник Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін пояснив смерть російського опозиціонера Олексія Навального тим, що "рано чи пізно життя закінчується". Реакцію західних країн на раптову смерть опозиціонера глава СЗР назвав "сатанинськими танцями навколо труни з Навальним".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини