Головна Новини Світ Європа Чи готуватися до такої ж війни як в Україні Молдові
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готуватися до такої ж війни як в Україні Молдові

Молдову від масованої російської агресії рятує насамперед розташування, а провокації РФ - провалюються

28 лютого 2023, 18:18
Поділіться публікацією:

Дуже показово, що західні авіакомпанії припиняють перельоти в Молдову, але такої війни, як в Україні, там не буде. Таку думку в Телеефірі висловив військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак. Він спробував спрогнозувати, як Росія може спробувати захопити аеродром у Молдові й потім авіаційним шляхом постачати своє угруповання танками, спецпідрозділами.

Чи готуватися до такої ж війни як в Україні Молдові

У Молдові не буде такої війни, як в Україні

“По-перше, цих спецпідрозділів у них уже не так уже й багато. По-друге, найголовніший момент: а яким чином ще можна до Молдови долетіти? Тільки через територію України, через територію Польщі та країн НАТО з Чорного моря не підлетіти”, — зазначив Ступак.

За його словами, якщо російські літаки попрямують до Молдови через територію України, то будуть збиті силами протиповітряної оборони.

“ Пам’ятаєте, влітку були теж провокації: невідомі люди в Придністров’ї вистрілили з гранатомета по будівлі місцевого “МДБ” у той момент, коли там нікого не було, взагалі ніхто не постраждав. Намагалися таким чином спровокувати протестні настрої”, — вважає військовий експерт.

 На порталі "Коментарі" йшлося й про те, що в середині лютого після нічого ракетного обстрілу України працівники поліційних служб Молдови виявили уламки російської ракети. За повідомленням Міністерства внутрішніх справ Молдови, то — вже четвертий випадок, коли в країні знаходять уламки російських ракет.

Як писали "Коментарі" раніше, тоді ж Молдова закрила свій повітряний простір через небезпеку. Планує це зробити вже знову в березні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Молдова збирається змінити свій військово-політичний курс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини