Головна Новини Світ Європа Естонія розробляє механізм депортації: кого і за що можуть виселити з країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Естонія розробляє механізм депортації: кого і за що можуть виселити з країни

З Естонії можуть депортувати окрему категорію громадян

2 грудня 2023, 18:56
Поділіться публікацією:

Уряд Естонії розробляє механізм депортації своїх мешканців, які отримали громадянство РФ. Про це повідомила прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас, пише портал "Коментарі".

Естонія розробляє механізм депортації: кого і за що можуть виселити з країни

Депортація з Естонії. Фото з відкритих джерел

За словами Каї Каллас, наразі уряд Естонії готує юридичний механізм, який дозволить анулювати посвідку на проживання в країні осіб з російським громадянством.

Прем'єр наголосила, що РФ порушила всі принципи міжнародного права, напавши на Україну, а парламент Естонії та Рада Європи визнали російський режим РФ таким, що підтримує тероризм. А тому, за її словами, бажання отримати громадянство Росії говорить про те, що людина готова вступити до армії РФ та взяти участь у війні проти України, що є загрозою для безпеки Естонії та чітким сигналом, який її країна не може ігнорувати.

Кая Каллас заявила, що отримання російського громадянства має розслідувати Департамент поліції та прикордонної охорони на предмет того, чи не підтримує така особа тероризм та дій Росії.

Згідно законами Естонії, іноземця можна позбавити посвідки на проживання, якщо він становить загрозу громадському порядку і національній безпеці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що влада Естонії почала встановлювати бетонні піраміди на кордоні з Росією, незабаром перехід в Нарві з країною-агресором можуть закрити. Естонські силовики встановили "зуби дракона" на Нарвському мосту, який межує з Російською Федерацією.

"Коментарі" також писали, що Фінляндія 18 листопада закрила чотири пропускні пункти з Росією. Такий крок фінського уряду викликав обурення серед мігрантів, які й надалі намагаються пройти через пункти пропуску. Попри закриття кордонів, мігранти з Росії й надалі не полишають спроб потрапити до Фінляндії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини