Головна Новини Світ Європа Естонія збирається змінити назву для російського міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Естонія збирається змінити назву для російського міста

Естонський комітет оголосив нову назву, яка буде в майбутньому використовуватись для міста Калінінград.

27 вересня 2023, 15:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Комітет закордонних справ запропонував парламенту Естонії розглянути зміну назви для російського міста Калінінград на його історичну — Кенінсберг. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресслужбу Рійгікогу.

Естонія збирається змінити назву для російського міста

Естонія перейменує Калінінград на Кенігсберг. Фото з відкритих джерел

Голова Комітету у закордонних справах Естонії Марко Міхкельсон закликав використати досвід таких країн, як Польща, Литва та Латвія, що офіційно замінили радянську назву Калінінград.

Міхкельсон пояснює, що у 1255 році старопруська назва міста Твангсте була замінена на Кенінсберг, яку пов’язують з королем Богемії Оттокаром ІІ. Однак теперішня назва Калінінград була дана Радянським Союзом після Другої світової війни на честь радянського діяча режиму Сталіна Михайла Калініна.

Крім Калінінграда комітет також запропонував змінити назву іншого російського міста Кінгісепп, що розташований за кілька кілометрів від естонсько-російського кордону. Члени комітети запропонували два варіанти для цього російського міста – Яама та Ямбург.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Латвія прийняла рішення у найближчі 90 днів депортувати кілька тисяч громадян Росії, які проживали в країні. Такою причиною стало те, що росіяни, які проживають у балтійській країні провалили мовний тест, або не зареєструвались, щоб повторно його здати.

Також "Коментарі" писали, що сусідня з Білоруссю країна завдає "удару" по режиму Олександра Лукашенка. Латвія оголосила, що закриває ще один прикордонний пункт пропуску. Причиною рішення є постійний тиск нелегальних мігрантів, яким допомагають правоохоронні органи Білорусі незаконно перетинати кордон з Латвією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини