Головна Новини Світ Європа Фон дер Ляєн критикує Китай за ставлення до війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Фон дер Ляєн критикує Китай за ставлення до війни в Україні

Президент Єврокомісії незабаром планує відвідати Китай. Перед поїздкою Фон дер Ляєн виступила в Брюсселі.

30 березня 2023, 13:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн критично висловилась на мирний план Китаю та додала, що ЄС сприйматиме відносини між Євросоюзом та Китаєм через його ставлення до війни в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The Guardian.

Фон дер Ляєн критикує Китай за ставлення до війни в Україні

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Фото з відкритих джерел

Урсула фон дер Ляєн перед поїздкою до Пекіна виступила з промовою у Брюсселі. Президент Єврокомісії зауважила, що Китай є постійним членом Ради Безпеки ООН, тому мав би відігравати більшу роль і здійснені миру між Україною та Росією. фон дер Ляйєн критикує запропонований раніше мирний план Китаю та каже, що умови миру можливі лише за територіальної цілісності України та виводу російської армії.

"Будь-який мирний план, який фактично консолідував би російські анексії, просто нежиттєздатний план. Ми повинні бути відвертими в цьому питанні", — говорить Урсула фон дер Ляєн.

Президент Єврокомісії стверджує, що відносини між ЄС та КНР будуть сприйматись лише через призму війни в Україні.

"Те, як Китай продовжуватиме взаємодіяти з війною Путіна, буде визначальним фактором для розвитку відносин між ЄС і Китаєм", — повідомила фон дер Ляєн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Швеція критично відреагувала на шантаж Угорщини щодо вступу до НАТО. Угорщина вирішила виставити умови для скандинавської країни щодо вступу до військового альянсу.

Також "Коментарі" писали про тривожну заява Міністерства оборони Китаю про співпрацю з російською армією. Речник Міністерства оборони Китаю Тан Кефей повідомив про консенсус, який вдалось досягнути лідерам КНР та Росії під час їх зустрічі у Кремлі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини