Головна Новини Світ Європа Франція виділяє фінансову допомогу країні, яка постраждала через напад Росії на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція виділяє фінансову допомогу країні, яка постраждала через напад Росії на Україну

Президент Франції Еммануель Макрон повідомив про міжнародний пакет допомоги для Молдови через енергетичну кризу в країні

21 листопада 2022, 18:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Еммануель Макрон оголосив на конференції в Парижі про виділення пакета фінансової допомоги у 100 млн євро для Молдови. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Франція виділяє фінансову допомогу країні, яка постраждала через напад Росії на Україну

Президент Франції Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Під час конференції для допомоги Молдові, що пройшла в Парижі, президент Франції повідомив про міжнародну допомогу для східноєвропейської країни.

За словами Макрона основна частина фінансів має піти на допомогу з енергетичною кризою в Молдові, яка виникла в наслідок російського повномасштабного вторгнення в Україну.

Молдова більшу частину енергоресурсів отримувала з України, Росії та Румунії. Наразі, Путін шантажує проєвропейський уряд Молдови високими цінами на газ, адже Російська Федераціє є єдиним постачальником цієї сировини для Молдови.

З України Молдова отримувала велику кількість електроенергії, але через масові ракетні обстріли з боку Росії зазнали сильних ушкоджень українські інфраструктурні об’єкти енергетики. Через це Україна намагається впоратись з відсутністю енергетики та постійними відключеннями світла на власній території.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська ракета впала на територію Молдови. Це інцидент стався ще до випадку ракетного вибуху на території Польщі.

Також "Коментарі" писали про протестні рухи в Молдові, які організовує проросійський опозиційний політик. Таким чином Путін хоче отримати контроль над східноєвропейською країною та змінити проєвропейський уряд Молдови. Цікаво, що Ілан Шор, який організовує мітинги переховується в Ізраїлі. Адже молдаванин вкрав близько 10% бюджету країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини