Головна Новини Світ Європа Історичний день: у Латвії демонтували пам'ятник відомому росіянину
commentss НОВИНИ Всі новини

Історичний день: у Латвії демонтували пам'ятник відомому росіянину

У Латвії прибрали незаконно встановлений пам'ятник російському поетові.

30 травня 2023, 13:17
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У столиці Латвії демонтували пам'ятник російському поету Олександру Пушкіну, який знаходився в одному з парків Риги. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Історичний день: у Латвії демонтували пам'ятник відомому росіянину

Пам'ятник Пушкіну в Латвії. Фото з відкритих джерел

Рішення про демонтаж пам’ятника російському поетові було прийнято у 2009 році. Латвійські організації зі збереження історичного центру Риги та охорони пам’яток культури погодились, що скульптуру потрібно перемістити з парку Кронвалда.

Таким чином пам’ятник Пушкіну понад 10 років порушував нормативні акти перебуваючи в історичному центрі Риги. На початку березня Рада з пам'ятників Ризької думи оголосила, що пам’ятник перенесуть у більш відповідне місце. Депутати вирішили не затягувати з рішенням і якомога швидше забрати статую.

Таким чином у кінці травня служби Риги провели демонтаж пам’ятника Пушкіну та відправили його на склад. Очікується, що скульптура російському поету згодом опиниться у Спілці художників.

"Сьогодні ще один історичний день. Ми прибрали незаконно встановлений пам'ятник Пушкіну в Ризі", — повідомила віцемер Риги Лінда Озола.

Переглянути відео результат демонтажу пам’ятника Пушкіну можна нижче:

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Латвія завдала репутаційного удару по Росії. У столиці Латвії вирішили прибрати російську мову з центрального автовокзалу міста.

Також "Коментарі" писали про очільника Міністерства закордонних справ Латвії Едгарса Рінкевичса, який назвав країну, що стала воєнним округом Російської Федерації, адже дозволила розмістити на своїй території ядерну зброю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини