Головна Новини Світ Європа Китай втрачає цінного союзника в Європі: країна повертає в бік США
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай втрачає цінного союзника в Європі: країна повертає в бік США

Італія може покинути ініціативу Китаю "Один пояс, один шлях" та покращити свої відносини зі Сполученими Штатами.

10 травня 2023, 17:23
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Італія, яка є одним з найбільших європейських партнерів Китаю в ініціативі "Один пояс, один шлях" до кінця року може покинути проєкт, заявила прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Китай втрачає цінного союзника в Європі: країна повертає в бік США

Прем'єрка Італії Джорджа Мелоні. Фото з відкритих джерел

Минулого тижня прем'єрка Італії Джорджа Мелоні у розмові зі спікером Палати представників Конгресу США Кевіном Маккарті повідомила, що її уряд готується вийти з китайської ініціативи, однак остаточне рішення ще не прийнято.

Італія приєдналася до проєкту "Один пояс, один шлях" у 2019 році, коли прем'єр-міністром був Джузеппе Конте. Від тоді Італія залишається єдиною країною G7, що бере участь в ініціативі під керівництвом Китаю. Якщо європейська країна не погодиться вийти з проєкту, то угода автоматично продовжиться у 2024 році.

Європейські країни перебувають в напруженому становищі через політичне загострення між США та Китаєм. Сполучені Штати відкрито закликали Італію відмовитись від співпраці з китайською владою. Окрім того, на Апеннінському півострові незабаром можуть обмежити діяльність кількох компаній з Китаю, зокрема Sinochem Holding, яка є найбільшим акціонером виробника шин Pirelli.

Bloomberg зазначає, що радники Мелоні обговорюють можливі варіанти економічної помсти Китаю на вихід Італії з проєкту. Офіційного рішення від Італії чекати раніше ніж після саміту G7, який відбудеться 19 травня у Японії.

Загалом ініціатива "Один пояс, один шлях" профінансувала інфраструктурні об’єкти по всьому світу на суму в 900 млрд доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай відреагував на потенційне відкриття офісу НАТО в Японії.

Також "Коментарі" писали, що у США знищили шпигунську програму Росії, яка діяла в 50 країнах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини