Головна Новини Світ Європа Корисні ідіоти Путіна: ганебний список європейських країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Корисні ідіоти Путіна: ганебний список європейських країн

Видання Economist склало ганебний список європейських країн, які є корисними ідіотами для Володимира Путіна.

6 липня 2023, 11:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Попри загальну велику підтримку України у Європі, серед європейських лідерів виявились ті, яких можна назвати корисними ідіотами Путіна. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Economist.

Корисні ідіоти Путіна: ганебний список європейських країн

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Корисний ідіот – це термін Холодної війни, який спочатку використовувався у країнах Заходу для позначення прихильників СРСР, однак які не були комуністами. Загалом це особа, або країна, яка наполягає на певній ідеї без розуміння її мети, яку цинічно використовують інші, зокрема і Путін.

Угорщина

Найбільшим корисним ідіотом у Європі видання Economist називає прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Угорський популіст неодноразово критикував допомогу Заходу для України та продовжує виступати за імпорт газу з Росії. Орбан також часто висловлює скандальні заяви щодо України.

Австрія

Австрія менш гучно, але здійснює подібні кроки до Угорщини. Країна посилається на свою нейтральність (не є членом НАТО) та пропонує незначну допомогу Україні. Однак з моменту повномасштабного вторгнення торгівля між країнами різко зросла.

Греція

Як член ЄС країна дотримується санкцій Євросоюзу, однак відмовилась від їх посилення у сфері поставок нафти. Грецькі компанії отримують значні прибутки від поставок російської нафти.

Країни, які не входять до ЄС, зокрема Сербія та Туреччина не приховують свої "чорні" послуги, які надають Росії.

Видання також критикує інші країни, які через свою політику змушують Путіна радіти. Зокрема це стосується Швейцарії, яка через свій нейтралітет постійно блокує поставки зброї для України. А Швеція дозволила спалювати Коран, через принципи свободи слова та заблокувала таким чином свій вступ до НАТО з боку Туреччини.

Також корисні ідіоти Путіна є у Франції та Італії. Найбільший суперник Макрона Марін Ле Пен, яка підтримує зняття санкцій з Росії. Подібну позицію має і лідер другої за величиною силу в Італії Маттео Сальвіні

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про 12 друзів Путіна: рейтинг найбільших союзників Росії.

Також "Коментарі" писали, що Росія очолила рейтинг кумівства від The Economist.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини