Головна Новини Світ Європа Країни об'єдналися проти РФ через паралітичну атаку на Навального: нова вимога G7
commentss НОВИНИ Всі новини

Країни об'єдналися проти РФ через паралітичну атаку на Навального: нова вимога G7

Німеччина повідомила партнерам по G7 про те, що Навальний став жертвою нападу з застосуванням нервово-паралітичної речовини

9 вересня 2020, 09:45
Поділіться публікацією:

Глави МЗС країн Групи семи (G7) зажадали від Росії екстрено прояснити, хто відповідальний за отруєння опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву іноземних міністрів.

Країни об'єдналися проти РФ через паралітичну атаку на Навального: нова вимога G7

"Ми, міністри закордонних справ Німеччини, Франції, Італії, Японії, Канади, Великобританії та Сполучених Штатів Америки, а також високий представник Європейського союзу одноголосно і рішуче засуджуємо отруєння Олексія Навального", — йдеться в заяві.

Німеччина повідомила партнерам по G7 про те, що виходячи з численних результатів аналізів Навальний став жертвою нападу із застосуванням хімічної нервово-паралітичної речовини з групи "Новачок", розробленої Росією.

"Ми, міністри закордонних справ країн G7, закликаємо Росію негайно і повністю прояснити, хто несе відповідальність за цю огидну отруйну атаку, і притягнути винних до відповідальності у світлі зобов'язань Росії по Конвенції про заборону хімічної зброї", — підкреслили міністри.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний, який 7 вересня вийшов з коми в німецькій клініці "Шаріте", продовжує йти на поправку. Західні експерти, покладаючись на результати аналізів про отруєння Навального смертельною отрутою з групи "Новачок", розповіли, завдяки чому жертві замаху все ж вдалося вижити.
Також ми писали, що експерти-токсикологи, аналізуючи те, що сталося з російським опозиціонером Олексієм Навальним, кажуть, що в результаті отруєння хімічною зброєю "Новачок" політик міг бути не єдиною жертвою. Але, ймовірно, атака на Навального була точковою. І саме в цю версію укладається те, що отруту підмішали в чай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини