Головна Новини Світ Європа Лавина в Альпах: серед загиблих — чемпіон світу з мотокросу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавина в Альпах: серед загиблих — чемпіон світу з мотокросу

Лавина в австрійських Альпах вбила трьох людей

6 грудня 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

В горах Австрії зійшла снігова лавина. Від стихії загинуло троє лижників. Відомо, що двоє спортсменів травмувалися. Інцидент трапився в суботу, 4 грудня. Про це пише Euronews.

Лавина в Альпах: серед загиблих — чемпіон світу з мотокросу

Лижник у горах, фото з відкритих джерел

В Альпах займалися спортом 11 місцевих лижників. Повідомляється, що лавина наздогнала вісьмох із них, коли вони підіймалися на схил гори у провінції Зальцбург. Участь у лижному турі брали громадяни Австрії.

За даними поліції Австрії, снігова лавина завширшки 200 метрів зійшла в районі Твенг. З-під снігу двоє потерпілих змогли звільнитися, їх госпіталізували з травмами до лікарні. Рятувальники проводили пошукові дії та виявили ще двох потерпілих. Один лижник вже був без ознак життя, інший помер від травм в медичному закладі Клагенфурта, куди його відвезли.

Третього зниклого розшукували чотири години, бо він пішов кататися без пошукового пристрою. Тіло чоловіка виявили через чотири години після сходження лавини й дістали з-під снігу.

Повідомляється, що загинули молоді австрійці 19 років та один 24-річний. За даними Австрійського прес-агентства, серед загиблих — 19-річний Рене Хофер, він мав звання чемпіону світу та Європи з мотокросу в категорії юніорів. Травмовані спортсмени перебувають в місцевій лікарні, їх стан стабільний.

Як повідомляв портал "Коментарі", в результаті сходження лавини в Кавказьких горах сильно постраждала українка. Лавиною на горі Казбек накрило двох поляків і трьох українців. В українки були численні переломи ніг та рук, її госпіталізували до лікарні.

Також ми писали, що в Австрії четверо туристів стали жертвами лавин. Взимку 2021 року четверо осіб загинули в результаті сходження лавин в Альпах, інших чотирьох осіб госпіталізували з травмами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини