Головна Новини Світ Європа Литва посилює ізоляцію Росії. Введено нові обмеження
commentss НОВИНИ Всі новини

Литва посилює ізоляцію Росії. Введено нові обмеження

Уряд Литви знизив норми для транзиту російських товарів через свою територію. Тепер в Калінінградській області ще більше відчують дефіцит товарів.

22 лютого 2023, 13:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Литовський уряд вирішив ще більше скоротити транзит російських товарів через свою країну. Перевезення, які відбуваються з РФ до території Калінінградської області будуть зменшенні на 7%. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ТАСС.

Литва посилює ізоляцію Росії. Введено нові обмеження

Литва ввела нові обмеження для Росії. Фото з відкритих джерел

Світ посилює ізоляцію Російської Федерації через агресивні військові дії РФ щодо України. Після введення санкцій проти Росії, Литва перестала пускати через свою територію заборонені товари, які прямували до Калінінградської області. А для інших товарів ввели обмеження. Таким чином в ексклаві РФ почали жалітись на нестачу заліза, спирту, цементу, сталі, предметів розкоші та інших товарів.

Попри значні обмеження, Литва вирішила ще більше знизити транзит російських товарів до Калінінградської області.

"Зараз максимальний обсяг транзиту становить 2,89 млн тонн, що на 7% менше, ніж у 2022 році", — повідомляють ЗМІ.

Товари через Литву Російська Федерація може транспортувати виключно залізницею, а автомобільний та авіаційний транзит зупинено. Окрім того, заборонено перевезення товарів подвійного значення, які можуть використовуватись у військових цілях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дванадцять країн ЄС погрожують вигнати зі своїх ринків усіх, хто допомагає Росії обходити санкції. Відповідні дискусії обговорюють для запровадження нового пакету санкцій в річницю російського вторгнення.

Також "Коментарі" писали про союзника Путіна, який відмовляється купувати літаки в Росії. Сербський лідер Александар Вучич планує замовити винищувачі у Франції, а не в РФ, як робив до того.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини