Головна Новини Світ Європа Мая Санду не змогла перемогти на виборах у Молдові у рідному районі
commentss НОВИНИ Всі новини

Мая Санду не змогла перемогти на виборах у Молдові у рідному районі

Президентка Молдови посіла третє місце на виборах у рідному районі.

сьогодні, 14:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

20 жовтня у Молдові відбулись вибори президента за якими чинна лідерка країни Мая Санду отримала найбільше голосів, однак не змогла виграти вибори у першому турі. Крім того, Санду не змогла перемогти у рідному для себе районі, де посіла третє місце.

Мая Санду не змогла перемогти на виборах у Молдові у рідному районі

Мая Санду. Фото: gov.md

Центральна виборча комісія Молдови опублікувала попередні результати виборів за якими президентка Мая Санду не змогла перемогти у рідному для себе Фалештському районі. Перемогу тут здобув Ренато Усатий з результатом 34,6% голосів. Для Усатого, це став єдиний район у Молдові, де він здобув більшість. 

На другому місці у Фалештському районі опинився головний конкурент Санду на національних виборах Александр Стояногло – 27,48% голосів. Чинна президентка Мая Санду з 23,5% голосів посіла третє місце.

Мая Санду не змогла перемогти на виборах у Молдові у рідному районі - фото 2

Результати президентських виборів у Молдові у Фалештському районі 

Після підрахунку 98% бюлетенів Мая Санду отримала 42,07% голосів на президентських виборах, а її головний суперник проросійський політик Олександр Стояногло набрав 26,27% від загальної кількості виборців. Таким чином обидва кандидати будуть змагатись у другому турі, який відбудеться 3 листопада. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Мая Санду відреагувала на результати виборів у Молдові. За словами президентки, у країні відбулись спроби фальсифікації результатів виборів.

Також "Коментарі" писали про те, якою була реакція ЄС на результат референдуму у Молдові щодо курсу країни у бік Європейського Союзу. Натомість у Кремлі розкритикували голосування у Молдові вказуючи на можливість фальсифікацій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини