Головна Новини Світ Європа У ЄС відреагували на результат референдуму у Молдові
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС відреагували на результат референдуму у Молдові

Європейський Союз підтримав результат референдуму у Молдові. У Кремлі скаржаться, що голосування викликає багато питань.

сьогодні, 13:57
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Після підрахунку 99,4% голосів на референдумі у Молдові, країна незначною більшістю голосів підтримала шлях до членства в Європейському Союзі. Голова делегації Європарламенту у відносинах з Республікою Молдова Зиґфрід Мурешан позитивно відреагував на результати виборів у Молдові, тоді як у Кремлі розкритикували голосування, а референдум поставили під сумнів.

У ЄС відреагували на результат референдуму у Молдові

Референдум у Молдові. Фото:REUTERS/Vladislav Culiomza

Згідно з останніми підрахунками майже 50,4% висловилися за членство Молдови в Європейському Союзі. Це невелика перевага у 11 тис. голосів, однак не підраховані бюлетені не зможуть вплинути на результат.

На результат референдуму відреагував представник ЄС Зиґфрід Мурешан, який зауважив, що такий результат свідчить про силу молдовського народу здолати російський вплив та спробу Москви дестабілізувати виборчий процес.

"Референдум про євроінтеграцію в Молдові вдався. Результат не означає, що Молдова розділена. Це означає, що, попри масову російську участь і пропаганду, люди знайшли в собі сили обрати Європу", — сказав Мурешан.

Також з’явилась реакція Москви. У Росії припускають, що голосування в Молдові не було чесним, а результат референдуму викликає багато питань. Речник Кремля Дмитро Пєсков вважає, що "важко пояснити" темпи зростання кількості голосів за членство в Євросоюзі.

"Показники, які ми спостерігаємо сьогодні, які ми відстежуємо, динаміка їх зміни, очевидно, викликають багато питань. Ми бачимо, звичайно, такий механічний, важко пояснюваний темп зростання кількості голосів за Санду і на користь тих учасників референдуму, які підтримують орієнтацію на Євросоюз", — сказав Пєсков та назвав виборчу кампанію в Молдові "вільною від свободи".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про результати президентських виборів у Молдові. Попри те, що чинна президентка Мая Санду здобула більшість голосів, вона не змогла перемогти у першому турі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини