Головна Новини Світ Європа Молдова визначилась чи арештує Путіна, якщо він потрапить на території країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Молдова визначилась чи арештує Путіна, якщо він потрапить на території країни

Лідерка Молдови повідомила чи виконає рішення Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт Путіна.

23 травня 2023, 13:13
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президентка Молдови Майя Санду ствердно відповіла на питання про можливий арешт Володимира Путіна за його воєнні злочини в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на видання Euronews Romania.

Молдова визначилась чи арештує Путіна, якщо він потрапить на території країни

Президентка Молдови Майя Санду. Фото з відкритих джерел

Лідерка Молдови Майя Санду дала велике інтерв’ю для національних мовників країни. Журналіст Euronews запитав Санду про те, чи Молдова виконає рішення Міжнародного кримінального суду, який 17 березня видав арешт на президента Росії Володимира Путіна звинувативши його у причетності до ймовірних воєнних злочинів в Україні.

"Так. Республіка Молдова підписала угоду про кримінальний суд, і Молдова поважатиме рішення суду", — відповіла Майя Санду та додала, що коли почалась війна вона сама особисто чула вибухи бомб.

Президентка Молдови також відповіла на питання, щодо можливого вторгнення Російської Федерації на територію її країни.

"Зараз немає ризику військового вторгнення для Республіки Молдова, завдяки Україні, яка тримає російську армію подалі від наших кордонів", — зазначила Санду.

Однак Майя Санду додала, що попри це, Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Молдові та шантажує країну енергоресурсами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через залежність від російських енергоресурсів Молдова почала шукати альтернативних партнерів. А нещодавно прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що його країна більше не використовує природний газ з Росії.

Також "Коментарі" писали, що Молдова відреагувала на пропозицію збільшення чисельності російських "миротворців" у Придністров'ї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини