Головна Новини Світ Європа Навіть на війні існують правила: як в ООН відреагували на масовану атаку РФ по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіть на війні існують правила: як в ООН відреагували на масовану атаку РФ по Україні

Сьогодні вранці РФ здійснила масштабну повітряну атаку по Україні

26 серпня 2024, 22:35
Поділіться публікацією:

Новий координатор ООН і гуманітарний координатор в Україні Матіас Шмале рішуче засудив масовану атаку Росії, яка сталася в понеділок, 26 серпня.

Навіть на війні існують правила: як в ООН відреагували на масовану атаку РФ по Україні

В ООН засудили масовану атаку РФ по Україні (фото з відкритих джерел)

Як повідомляють "Коментарі", посилаючись на заяву Шмале, він поділився, що цього ранку провів кілька годин в укритті через нову хвилю атак російських військ по Україні. Внаслідок цього загинули й отримали поранення цивільні, а також було завдано значної шкоди інфраструктурі цивільного призначення.

Шмале підкреслив: "Неприпустимо, що замість того, щоб жити нормальним життям, люди в Україні змушені ховатися на станціях метро та в інших укриттях. Навіть під час війни існують правила. Міжнародне гуманітарне право повинне дотримуватися. Цивільні мають бути захищені".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що як би європейці відреагували на масований ракетно-дроновий удар Росії. Під час масованої ракетно-дронової атаки по Україні 26 серпня один із ворожих шахедів залетів на територію Польщі, проте його не збили начебто через так звані атмосферні умови. За інформацією військових, беспілотник упав на території Люблінського воєводства. 

За його словами, Україна — єдина реально боєздатна країна Європи не за кількістю і якістю зброї, а за досвідом, бойовим духом і мужністю.

Також "Коментарі" писали про те, що Міноборони Росії цинічно прокоментувало масований удар по УкраїніМіністерство оборони Росії доповіло про комбінований масований удар по Україні, який стався 26 травня. За заявами Міноборони РФ, на території України після російської атаки "всі призначені цілі уражені".

Міністерство оборони РФ повідомило, що об'єктами удару стали електропідстанції у Київській, Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Полтавській, Миколаївській, Кіровоградській та Одеській областях. 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини