Головна Новини Світ Європа Орбан посилює свій вплив в Угорщині, використовуючи війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан посилює свій вплив в Угорщині, використовуючи війну в Україні

Віктор Орбан минулого року четверте виграв вибори, а через війну в Україні прийняв спеціальні закони, які збільшують його владу в Угорщині.

6 квітня 2023, 17:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан намагається продовжити "надзвичайну воєнну ситуацію" в країні через війну в Україні. Такий крок дозволяє угорському політику приймати ключові рішення без голосування депутатів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Орбан посилює свій вплив в Угорщині, використовуючи війну в Україні

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Сайт парламенту Угорщини оприлюднив правки до проєкту "Про запобігання та управління наслідками збройного конфлікту на території сусідньої країни або спричиненої цим гуманітарної катастрофи в Угорщині". Це спеціальний закон, який був ухвалений у травні 2022 року через різкий ріст цін на паливо в Угорщині, яке було спричинене вторгненням Росії в Україну.

Закон виконується в країні майже рік і основна правка це продовження дії його терміну в Угорщині ще на шість місяців. Угорський парламент має проголосувати за проєкт 2/3 голосами, щоб його прийняли. Така кількість голосів є у провладній партії "Фідес" та її партнерів по коаліції.

Подібним спеціальним законом Віктор Орбан розширив свої повноваження під час пандемії коронавірусу. За такі дії угорського політика критикувала опозиція в країні та урядовці з ЄС. Нагадаймо, що Орбан вже минулого року вчетверте виграв вибори і фактично змінив конституцію під свої вимоги, а Євросоюз розслідує порушення верховенства права в країні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Орбан заговорив про відправку миротворчих сил до України.

Також "Коментарі" писали, що Угорщина блокує вступ Швеції до НАТО та просять вжити заходів для підвищення довіри між країнами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини