Головна Новини Світ Європа Орбан заговорив про третю світову війну через події в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан заговорив про третю світову війну через події в Україні

Угорський політик критикує Захід через поставки зброї для України та вважає, що світ розділився на дві частини.

10 березня 2023, 13:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що світ розділився на дві частини: Захід, який допомагає Україні, та інші – турки, араби, китайці, африканці, які зосередженні на мирних переговорах. На думку угорського політика війна в Україні вже жорсткіша ніж була на початку, і згодом може перерости у світову. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Telex.

Орбан заговорив про третю світову війну через події в Україні

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Лідер Угорщини Віктор Орбан дав велике інтерв’ю для радіостанції Kossuth Rádio. Під час розмов угорський політик говорив про внутрішні проблеми країна, а також про війну в Україні. На думку Орбана війна стала набагато жорсткішою ніж це було на початку протистояння, прем’єр вважає, що кожна сторона втратила по 100 тис. людей.

Під час розмови Орбан знову почав критикувати Захід, який підтримує Україну військово. На думку угорського політика це призвело до розділення світу.

"Міжнародна громадська думка різко розділилася. З одного боку — Захід, з іншого — решта: турки, араби, китайці, африканці, вони закликають до мирних переговорів", — каже Орбан.

Угорець розкритикував Німеччину за те, що уряд країни вирішив змінити свою політику та почав активно підтримувати Україну.

"Німці почали з касок, тепер перейшли до танків, і зараз нова історія — чи варто надсилати винищувачі", — говорить прем’єр-міністр Угорщини.

У кінці ж Орбан повторив наративи російської пропаганди, що поставка зброї призводить до ескалації конфлікту та додав, що світ ще "ніколи не був настільки близький до переростання локальної війни у ​​світову".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Орбан запропонував створити новий військовий союз.

Також "Коментарі" писали, що в Угорщині відреагували на пропозицію Володимира Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини