Головна Новини Світ Європа Україна та ще 37 країн розкритикували Угорщину: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна та ще 37 країн розкритикували Угорщину: яка причина

38 країн написали спільну заяву у якій критикують угорський уряд через останні ухвалені закони.

16 липня 2023, 10:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

14 липня було опубліковано спільну заяву 38 країн та культурних організацій з закликом скасувати закони Угорщини, які є дискримінують спільноту ЛГБТ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейськаправда".

Україна та ще 37 країн розкритикували Угорщину: яка причина

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Відповідна заява була підписана усіма членами Євросоюзу (крім Польщі), Україною, Канадою Сполученими Штатами та іншими країнами. У ній висловлено повну підтримку спільноті ЛГБТ+ в Угорщині та зазначено, закони не повинні заважати їхнім правам на рівність.

"Ми стурбовані законодавством і політичною риторикою в Угорщині, які суперечать принципам недискримінації, міжнародному праву в галузі прав людини та людської гідності і сприяють стигматизації спільноти ЛГБТКІ+", — йдеться у заяві.

38 країн критикують угорські закони, які обмежують людей. У спільній заяві країни та організації закликають скасувати ці закони.

"Повага до верховенства права та загальних прав людини є основою, на якій будуються демократичні держави", — написано у заяві.

Спільна заява була оприлюднена перед проведенням ЛГБТ-прайду у столиці Угорщині, який вважається наймасовішим в країні.

Нагадаємо, що останні кілька років уряд Віктора Орбана ухвалив закони, які на думку правозахисників дискримінують права ЛГБТ-спільноти. Крім того, 15 країн Європейського Союзу приєднались до позову Єврокомісії проти законодавства уряду Орбана.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про першу балтійську країну, яка легалізувала одностатеві шлюби.

Також "Коментарі" писали про прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який заявив, що Україна не може виграти війну проти Росії. Лідер Угорщини закликав не говорити про воєнні злочини Путіна пояснюючи це більш вигідними умовами для переговорів між Україною та Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини