Головна Новини Світ Європа П’ять європейських союзників прийняли неприємне рішення для України - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

П’ять європейських союзників прийняли неприємне рішення для України - ЗМІ

Угорщина, Польща, Словаччина, Румунія та Болгарія прийняли рішення щодо українського зерна.

19 липня 2023, 16:57 comments1603
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

П’ять країн центральної Європи хочуть продовжити заборону на ввезення українського зерна до кінця року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

П’ять європейських союзників прийняли неприємне рішення для України - ЗМІ

Міністри європейських країн. Фото: Альберт Завада/EPA

У травні Європейський союз дозволив заборонити внутрішні продажі українського зерна, зокрема це стосувалось соняшника, кукурудзи, ріпаку та пшениці. Попри це транзитні перевезення через території цих країн в інші держави було дозволено.

Ця заборона мала тривати до 15 вересня, однак тепер щонайменше п'ять країн ЄС хочуть продовжити цю заборону до кінця року. П'ятірку країн складає Угорщина, Польща, Словаччина, Румунія та Болгарія.

Згідно з виданням Reuters міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус заявив, що ці країни підписали спільну декларацію щодо продовження заборони щонайменше до кінця року. Ці домовленості будуть озвучені на переговорах з Єврокомісією.

Окрім цих країн також заборону підтримують інші країни Європи, які не належать до ЄС. Зокрема це стосується Молдови, яка хоч і підтримує Україну в політичному плані, однак вказує на проблеми, які створює українське зерно для місцевих фермерів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія вийшла з зернової угоди, яка дозволяла Україні експортувати зерно через Чорне море до країн Африки, Азії та Європи. Таке рішення розкритикували світові лідери. Президент Франції Еммануель Макрон сказав, що це "велика помилка" Путіна. Фінляндія назвала це "дуже жалюгідним" кроком, а африканська країна звинуватила Росію вказавши, що це удар у спину.

Також "Коментарі" писали про Кремль, який відреагував на слова президента ПАР про погрози з Москви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини