Головна Новини Світ Франція Макрон критикує рішення Путіна: велика помилка
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон критикує рішення Путіна: велика помилка

Французький лідер заявив, що Путін зробив "велику помилку" та назвав російського диктатора "голим королем".

19 липня 2023, 14:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон відреагував на рішення Володимира Путіна залишити зернову угоду. Французький лідер вважає, що це "велика помилка" російського диктатора. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання News in France.

Макрон критикує рішення Путіна: велика помилка

Президент Франції Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Під час підсумків саміту лідерів країн Євросоюзу та Латинської Америки Еммануель Макрон розкритикував рішення Путіна припинити діяльність зернової угоди.

"Він вирішив зробити їжу зброєю. Я вважаю, що це величезна помилка", — сказав Еммануель Макрон.

Припинення зернової угоди свідчить про те, що "король голий, не кажучи вже про царя", говорить Макрон про Путіна.

"Ми дуже чітко бачимо, що Росія вирішила морити голодом країни, які вже перебувають у труднощах", – додав французький президент.

Нагадаємо, що 17 липня Росія відмовилася продовжувати зернову угоду, підписану в липні 2022 року під егідою ООН і Туреччини, яку потім кілька разів продовжували. Ця угода дозволила протягом року експортувати з українських портів майже 33 мільйони тонн зерна, переважно кукурудзи та пшениці, що допомогло стабілізувати світові ціни на продовольство та запобігти ризику дефіциту,

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кенія звинувачує Росії через припинення Чорноморської зернової ініціативи, яка дозволяла отримувати з України зерно та інші продукти, що допомагали боротись з голодом.

Також "Коментарі" писали про три країни, які відмовились визнати Росію відповідальною за війну в Україні. Це сталось під час спільного саміту Європейського Союзу та організації країн Латинської Америки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини