Головна Новини Світ Європа Після Франції, вотум недовіри висунули уряду Іспанії
commentss НОВИНИ Всі новини

Після Франції, вотум недовіри висунули уряду Іспанії

Іспанію очікує голосування щодо вотуму недовіри до уряду. Якщо більшість підтримає таке рішення, то в країні відбудуться перевибори.

21 березня 2023, 18:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Іспанська ультраправа партія Vox висунула вотум недовіри до керівної коаліції країни, яка переважно складається з партій, що мають ліві погляди. Якщо за вотум недовіри проголосує більшість парламентарів, то в Іспанії відбудуться нові вибори до парламенту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Після Франції, вотум недовіри висунули уряду Іспанії

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес. Фото з відкритих джерел

Ультраправа партія Vox спробує повалити уряд прем'єр-міністра Педро Санчеса. 52 депутати від партії Vox ініціювали голосування про вотум недовіри до уряду. Наразі жодна парламентська партія не повідомила, чи підтримає ініціативу Vox. Загалом нижня палата парламенту Іспанії складається з 348 депутатів.

Цікавим стало те, що очільник Vox Сантьяго Абаскаль вирішив не висувати свою кандидатуру на роль можливого прем'єр-міністра Іспанії. Натомість ультраправа партія запросила на цю роль колишнього члена комуністичної партії 89-річного Рамона Тамамеса, який є професором одного з університетів країни. Голосування про вотум недовіри відбудеться 22 березня. Це вдруге партія Vox хоче скинути чинний уряд. Вперше ультраправі іспанці планували влаштувати перевибори у 2020 році, на фоні пандемії коронавірусу.

Цього тижня також пройшло голосування за вотум недовіри у Франції. Там намагались повалити уряд через нову пенсійну реформу, яка збільшує вік виходу на пенсію. Саме через такі дії влади на вулиці Парижа та інших міст вийшли тисячі мітингувальників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ООН озвучили кількість загиблих в Україні серед мирного населення.

Також "Коментарі" писали про Сполучені Штати втрачають терпіння та посилають чіткий сигнал прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини