Головна Новини Світ Європа Прем'єр-міністр Косово застерігає від планів Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр-міністр Косово застерігає від планів Путіна

Серби в Косово звели барикади на дорогах в країні, як протести проти затримання поліцейського. Прем’єр-міністр Косово вважає, що ці барикади Сербія зможе використати для створення нового конфлікту, а головним куратором у цьому є Москва.

20 грудня 2022, 16:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російська Федерація планує посилити конфлікт між Сербією та Косово, адже війна в Україні затихає, попереджає прем’єр-міністр Косово Альбін Курті. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Прем'єр-міністр Косово застерігає від планів Путіна

Солдати поблизу дорожніх барикад у Косово. Фото з відкритих джерел

Етнічні серби, які живуть на півночі Косово спорудили барикади на дорогах в своєму регіоні, щоб перекрити рух. Головними організаторами таких протестів є члени сербської організації "Народного патруля", які пов’язані з групою Вагнера.

Прем’єр-міністр Косово Альбін Курті вирішив дати час, аби миротворчі сили НАТО змогли переконати сербів розібрати барикади. Однак косоварський політик вважає, що присутність таких споруд не буде терпіти довго, адже зведення барикад сербами може призвести до розколу країни, яка у 2008 році відділилась від Сербії.

"Я боюся, що ліквідація барикад може не обійтися без жертв", — сказав він, додавши, що і США, і ЄС згодні з необхідністю їх ліквідації.

Альбін Курті зазначає, що Сербія та Росія мають серйозні зв'язки і Путін може використати президента Сербії у своїх планах. Через це НАТО схвильовані напруженою ситуацією на Балканах.

"Я думаю, що їх головне занепокоєння полягає саме в цьому: тепер, коли Росія отримала серйозні поразки в Україні після свого вторгнення та агресії, вони зацікавлені в перерві. Вони зацікавлені в тому, щоб аутсорсинг їхнього розпалювання війни здійснювався на Балканах, де вони мають клієнта в Белграді", — сказав прем’єр-міністр Косово Альбін Курті.

Косовські серби звели барикади, як відповідь на затримання сербського поліцейського, якого підозрюють у нападі на поліцейських Косово.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сербія приводить свою армію в бойову готовність.

Також "Коментарі" писали про російського шпигуна, якого виявили слідчі у Відні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини