Головна Новини Світ Європа Президент Чехії назвав загрозу номер один в Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Чехії назвав загрозу номер один в Європі

Чеський президент Петр Павел вважає Росію головною загрозою для країн Європи.

23 листопада 2023, 15:03
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Чехії Петр Павел вважає, що Росія є найбільшою загрозою для Європи. За словами чеського президента європейські армії готуються до можливого військового конфлікту з Росією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Blesk.

Президент Чехії назвав загрозу номер один в Європі

Президент Чехії Петр Павел. Фото з відкритих джерел

Під час зустрічі президентів "Вишеградської четвірки", лідери країн обговорили війну в Україні, конфлікт на Близькому Сході та російську агресію. Президент Чехії Петр Павел наголосив, що російська агресія має вплив на усі країни Європи, а підтримка України є частиною безпеки європейського континенту.

"Росія має нести відповідальність за втрачені людські життя та шкоду, завдану Україні", — сказав Петр Павел та додав, що українські партнери повинні "продовжувати надавати всебічну підтримку Україні та її громадянам".

Президент Чехії Петр Павел вказав, що його країна та всі члени НАТО вважають, що Росія становить найбільшу реальну загрозу для європейських країн.

"Не тільки Чехія, але й НАТО сприймає Росію як загрозу номер 1 у Європі, а це означає необхідність реально готуватися до такої загрози. Всі армії готуються до можливого конфлікту високої інтенсивності в Європі", – сказав чеський президент.

Нагадаємо, що "Вишеградська група" країн, або "Вишеградська четвірка" — це квартет країн, який організувався у 1991 році та складається з Чехії, Польщі, Словаччини та Угорщини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Чехії вважає за необхідне стежити за росіянами за кордоном.

Також "Коментарі" писали, що у Кремлі критично відреагували на рішення Чехії. Пєсков пригрозив заходами у відповідь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини