Головна Новини Світ Німеччина Президент Євроради розповів в якому році ЄС готовий прийняти нових членів
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Євроради розповів в якому році ЄС готовий прийняти нових членів

Шарль Мішель назвав орієнтовану дату, коли ЄС прийме нові країни у свою структуру.

28 серпня 2023, 16:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Європейської ради Шарль Мішель вважає, що Європейський Союз повинен бути готовим прийняти нові країни до 2030 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Президент Євроради розповів в якому році ЄС готовий прийняти нових членів

Президент Європейської ради Шарль Мішель. Фото з відкритих джерел

Під час політичного форуму на словенському озерному курорті Блед президент Європейської ради Шарль Мішель розповів про амбітні плани Євросоюзу.

"Я вважаю, що до 2030 року ми повинні бути готові до розширення. Це амбітно, але необхідно. Це свідчить про те, що ми налаштовані серйозно", — повідомив європейський політик.

Нагадаємо, що останнє розширення ЄС відбулось у 2013 році. Тоді до Європейського Союзу долучилась Хорватія, яка стала 28 членом організації.

Наразі чотири країни є кандидатами у вступ в ЄС, які ведуть переговори – це Албанія, Сербія, Чорногорія та Північна Македонія. Україна у червні 2022 року отримала статус "кандидата" і очікує, що до кінця 2023 року зможе отримати статус "кандидат, який веде переговори". На подібному з Україною етапі перебуває Молдова та Боснія і Герцоговина.

У статусі потенційного кандидата наразі перебувають дві європейські країни – Грузія та Косово. А з Туреччиною переговори були заморожені у 2006 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Франція та Німеччина розкритикувала позицію Польщі та інших сусідів України.

Також "Коментарі" писали про Польщу та країни Балтії, яки пригрозили Білорусі. Польський міністр внутрішніх справ Маріуш Камінський заявив, що Білорусь почала активніше відправляти мігрантів через кордон у країни ЄС, крім того, у випадку "критичного інциденту" з вагнерівцями європейські країни готові закрити свої кордони.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини