Головна Новини Світ Європа Пряма загроза: як міністр Литви відреагував на російських військових в Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Пряма загроза: як міністр Литви відреагував на російських військових в Білорусі

Російські війська прибувають до Білорусі для військових навчань в лютому

19 січня 2022, 11:17
Поділіться публікацією:

Російські війська, які прибувають до Білорусі для, за словами Москви та Мінська, спільних військових навчань, становлять пряму загрозу для Литви. Таку заяву зробив міністр оборони члена НАТО Литви Арвідас Анусаускас. Про це повідомляє Reuters.

Пряма загроза: як міністр Литви відреагував на російських військових в Білорусі

Міністр національної оборони Литви Арвідас Анусаускас - Reuters

"У нинішній ситуації ми розглядаємо введення російських збройних сил до Білорусі не лише як дестабілізуючий фактор безпекової ситуації, а й як ще більшу пряму загрозу для Литви", – написав Арвідас Анусаускас у Facebook.

Російські війська висловлюють занепокоєння, що вони "потенційно" можуть бути використані для нападу на сусідню Україну, заявив у вівторок, 18 січня, високопоставлений представник Держдепу.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Росія і Білорусь проведуть спільні військові навчання в лютому. Таку заяву зробив самопроголошений білоруський лідер Олександр Лукашенко на тлі зростання напруженості між Сходом і Заходом через Україну. Росія, близький союзник Білорусі, занепокоєла Захід і Київ нарощуванням військ біля кордонів України та шквалом загрозливої ​​риторики, що викликає побоювання щодо планів вторгнення.  Москва заперечує будь-який такий план, але використала протистояння для агітації за гарантії безпеки від Заходу, включаючи припинення розширення НАТО та обіцянку не давати Україні право вступу в НАТО.

Також "Коментарі" писали, що Росія звинувачує НАТО у створенні напруженості між Заходом і Сходом. Росія висунула свої вимоги щодо гарантій безпеки в Європі 30 союзникам НАТО, але наполягала, що це не ультиматуми після інтенсивних переговорів зі Сполученими Штатами в Женеві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини