Головна Новини Світ Європа Росія обурена демонстрацією сили: найбільший авіаносець США прямує до Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія обурена демонстрацією сили: найбільший авіаносець США прямує до Європи

Авіаносець США USS General Ford отримав свою першу місію та прямує до Європи. Це викликало негативну реакцію в російського посла.

23 травня 2023, 18:18 comments2994
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Посольство Росії в Норвегії критикує візит американського авіаносця USS General Ford до Норвегії та вказує, що це "шкідлива демонстрація сили". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Росія обурена демонстрацією сили: найбільший авіаносець США прямує до Європи

Авіаносець США USS General Ford прямує до Європи. Фото з відкритих джерел

Цього тижня найбільший та найновіший американський авіаносець USS General Ford має пришвартуватися в столиці Норвегії. На візит військового корабля США відреагував речник російського посольства в Норвегії Тимур Чеканов.

"На Півночі немає питань, які вимагали б військового вирішення, ані проблем, які вимагали б зовнішнього втручання. Зважаючи на те, що Осло визнає, що Росія не становить прямої військової загрози для Норвегії, такі демонстрації сили виглядають нелогічними та шкідливими", — заявив російський дипломат.

Атомний корабель USS General Ford на початку травня покинув військову базу у Норфолку та почав свою першу справжню місію після тестових плавань восени 2022 року. Попри заяви російських представників, Норвегія позитивно реагує на американський авіаносець.

"Той факт, що новий авіаносець зараз здійснює свій перший візит до норвезьких вод, є дуже позитивним для нашої співпраці з американцями", — повідомив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що найбільший у світі військовий корабель розпочав свою місію до берегів Європи.

Також "Коментарі" писали про те, що норвежців шокував рух колони росіян на їхньому острові Шпіцберген. Росіяни вирішили з машинами, снігоходами, вертольотами та іншою технікою проїхатись парадом до 9 травня по головній вулиці одного з міст норвежського острова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.theguardian.com
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

так

23 травня 2023, 17:53

засцали суки.

УКРАИНЕЦ

23 травня 2023, 17:42

плевать на мнение русских сволочей!!! пусть американский флот заходит в черное море и освобождает его от рашкофашистов!!!


Новини