Головна Новини Світ Європа Росія зацікавлена у новому конфлікті: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія зацікавлена у новому конфлікті: деталі

Росія намагається використати конфліктні ситуації та інциденти між двома балканськими країнами, щоб відвернути увагу від війни в Україні.

3 жовтня 2023, 17:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кремль намагається відвернути увагу від війни в Україні та підірвати довіру до НАТО та США, таким чином Росія зацікавлена у новому конфлікті між Сербією та Косово. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Голос Америки".

Росія зацікавлена у новому конфлікті: деталі

Путін зацікавлений у новому конфлікті. Фото з відкритих джерел

Нові заворушення між косоварами та сербами виникли минулого тижня. У північній частині Косово поряд з Сербією 30 чоловіків напали на поліцейських. У наслідок бійки загинуло четверо осіб: один правоохоронець та троє нападників.

Міністр внутрішніх справ Косова Целал Свечла звинуватив у сутичці сербську владу, а також наголосив, що відомство збирається з’ясувати можливу причетність Росії до інциденту. Як виявилось на місці бійки була знайдена російська зброя та документи.

"Росія серйозно підтримує Сербію у всіх її маніпуляціях. Вона зацікавлена в підвищенні напруги в регіоні. Створення нових критичних точок відвертає увагу Заходу від України. Це новий фронт", — вважає керівниця Гельсінського комітету щодо прав людини у Белграді Соня Бісерко.

За її словами Росія не буде вводити війська на балканський регіон, однак буде використовувати усі можливі методи для збільшення конфлікту.

"Розпалювання проблем за допомогою Сербії, як свого агента є елементом гібридної війни. Вони хочуть бачити більше нестабільності в регіоні", — говорить колишній командувач об'єднаними силами НАТО в Європі під час війни у Косово Веслі Кларк.

Очільниця МЗС Косово Доніка Гервалла-Шварц вважає, що Сербія бере російський досвід проти України для своєї політики щодо Косово. Вона перераховує такі моменти як стягування військ до кордону, а також конфлікти на мовній основі.

"Мало того, що війська стягуються до кордону, так ще й всі схеми однакові. Мова, вибір слів, методи — все схоже на те, як Путін поводиться в Україні", — вважає Гервалла-Шварц.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЗМІ назвали три країни, які є головними союзниками Путіна в Європі.

Також "Коментарі" писали про Кремль, який звинуватив США у причетності до "терористичного акту".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини