Головна Новини Світ Європа Ще один союзник Путіна починає віддалятись від Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще один союзник Путіна починає віддалятись від Росії

Президент Сербії ретельно підбирає свої слова, передає так само багато натяків і словесних припущень, які вказують на зміну курсу для його країни.

1 березня 2023, 17:59 comments1135
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Поки що Сербія утримується від значної критики Путіна та його повномасштабної війни в Україні. Проте з кожним днем ​​і в цій країні роздратування діями російського диктатора зростає. Традиційний союзник Росії починає розглядати можливість зближення із Заходом. Якщо це станеться, то це буде потужним ударом по все більш ізольованому Кремлю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Ще один союзник Путіна починає віддалятись від Росії

Путін та президент Сербії Александар Вучич. Фото з відкритих джерел

Сербський президент Александар Вучич перебуває на роздоріжжі між двома країнами, проте все більше стає очевидна ідея обрати сторону України та Заходу. В одному з інтерв’ю на національному телебаченні президент Сербії заявив, що його країна знаходиться між молотом і ковадлом. Politico запитали в Вучича, чи настав час для того аби обрати сторону.

"Ви отримаєте від мене одне речення: Сербія залишиться на своєму шляху до ЄС. Гаразд, робіть висновки самі. Але я думаю, ви мене розумієте", — відповів Александар Вучич та додав "без сумніву, у нас буде важкий вибір у майбутньому, це все, що я можу сказати".

Таким чином Александар Вучич обережно натякає на зміну напрямку політики для своєї країни. Сербія поки не ввела санкції проти Росії, а згідно з опитуваннями 66% жителів країни заявили, що ближчі до Москви ніж до Заходу. Окрім того, 59% звинувачують у війні в Україні саме Захід і тільки 23% виступають проти Росії.

Однак, разом з цим ЄС надав на підтримку Сербії 4,4 млрд євро, а Вучич намагається знайти мирне рішення з ситуацією з Косово, що показує його європейський напрямок. Сербський лідер також заявив, що підтримує територіальну цілісність України.

"Ми з першого моменту засудили те, що сталося 24 лютого. І ми завжди дуже підтримували територіальну цілісність України. І навіть сьогодні я можу вам підтвердити, що Крим, Донбас, Херсон — це все частина України", — заявив Вучич.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сербія вирішила купувати винищувачі у Франції, а не у свого постійного постачальника літаків — Росії.

Також "Коментарі" писали про те, що Росія відправляє в Китай уран, який Пекін зможе перетворити на плутоній для ядерної зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини