Головна Новини Світ Європа Сербський президент Вучич втрапив у скандал
commentss НОВИНИ Всі новини

Сербський президент Вучич втрапив у скандал

Президент Сербії Александр Вучич був змушений просити вибачення за свої слова перед народом Словенії.

25 квітня 2024, 15:28
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Сербський лідер Александр Вучич різко відреагував на Словенію, яка дозволила запросити на засідання Ради Безпеки ООН президентку Косова Вйосу Османі. Президент Сербії назвав такі дії "огидними" з боку Словенії.

Сербський президент Вучич втрапив у скандал

Президент Сербії Александар Вучич. Фото з відкритих джерел

Президент Сербії розкритикував Словенію, яка підтримала Косово. Вучича обурило те, що Сербія підтримала свого часу Словенію на виборах непостійних членів Ради Безпеки, а тепер вважає, що та її "підвела".

"Невідомо, хто більш огидний: словенці чи ті, що прийшли туди", — сказав Вучич.

На слова Александра Вучича відреагували та викликали сербського посла для пояснень. Крім того, прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб вважає, слова Вучича "образливими".

"Використав надзвичайно образливі вирази, які не пасують президентам держав і тим більше дружнім відносинам словенського та сербського народу", — сказав Голуб

Як наслідок Александр Вучич просив вибачення перед словенським народом, однак вказав, що не має наміру перепрошувати перед їхніми політиками, які, за його словами, "ведуть огидну політику".

На інцидент також відреагував міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич, який заявив, що це Словенія має просити вибачення перед Сербією за порушення територіальної цілісності через визнання Косово. За його словами, Белград "лише реагує на кроки Словенії".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни масово тікають в Сербію, яка стала для них "маленькою Москвою" з осередком російської культури в Європі.

Також "Коментарі" писали про те, що в Косово зрізали стенд з Путіним та назвали російського диктатора фашистом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини