Головна Новини Світ Європа Шведські військові проти Volvo: у чому провина компанії
commentss НОВИНИ Всі новини

Шведські військові проти Volvo: у чому провина компанії

Шведські військові вирішують бойкотувати автомобілі Volvo, через те, що компанія платить податки у Росію.

29 червня 2023, 12:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китайська компанія Geely, яка володіє автовиробником Volvo, потрапила в чорний список України як компанія, що підтримує російську агресію. Наслідки для компанії можуть бути серйознішими ніж очікувалось раніше, шведські військові розглядають можливість бойкотувати марку відомого автовиробника. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Dagens industri.

Шведські військові проти Volvo: у чому провина компанії

Шведські військові. Фото з відкритих джерел

За даними Національного агентства України з питань запобігання корупції (НАЗК), китайський автовиробник Geely продовжує продавати автомобілі в Росії та платити там податки. Таким чином компанія спонсорує військову діяльність Росії.

НАЗК стверджує, що керівництво компанії не засудило російське вторгнення в Україну. Окрім того, продажі Geely у Росію за перші три місяці цього року зросли удвічі, порівняно з минулим роком. Через це збройні сили Швеції, а також регіон Вестра-Йоталанд, включаючи місто Гетеборг, де знаходиться штаб-квартира концерн Volvo планують відмовитись від техніки цієї компанії.

"Ми не хочемо, щоб частина грошей платників податків йшла в Росію для фінансування війни", — говорить офіцер з регіональних державних закупівель Хакан Андерссон.

Окрім військових, ще кілька компаній та організацій у Швеції обговорюють можливість відмовитись від техніки Volvo.

Китайська компанія Geely володіє 80% концерну Volvo. Представники Volvo наголошують, що російське відділення компанії було ліквідоване та не працює з моменту вторгнення РФ в Україну. Однак у Volvo відмовились коментувати те, що Geely й надалі продають автомобілі у Росії.

Це не вперше, коли скандинавські країни бойкотують виробників, які спонсорують війну. Раніше НАЗК внесли у такий список Mondelez International, яка є виробником шведського шоколаду Marabou і норвезького Freia. Багато установ вилучили цю продукцію з продажу, зокрема це стосується шведських військових, норвезьких авіаліній та державної залізниці Швеції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Данія закликає не опускати рівень стандартів Європейського Союзу для вступу України до ЄС.

Також "Коментарі" писали про шведського прокурора, який назвав дату оголошення винних у підриві "Північного потоку".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини