Головна Новини Світ Європа Швейцарія проти допомоги Україні. Яке рішення прийняла країна
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарія проти допомоги Україні. Яке рішення прийняла країна

Швейцарія накладає вето на поставки зброї до України. Цього разу заборонила надсилати техніку Іспанії.

10 лютого 2023, 16:55 comments3667
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уряд Швейцарії відхилив прохання Іспанії дозволити їй реекспортувати зенітні установки в Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Швейцарія проти допомоги Україні. Яке рішення прийняла країна

Швейцарія блокує військову допомогу для України. Фото з відкритих джерел

Швейцарія опирається на свій постійний статус нейтральної країни, тому не готова надсилати власну зброю в Україну. Окрім того, європейська країна виготовляє військову техніку, боєприпаси та продає їх іншим країнам. Іспанія, яка раніше закупила 35-мм зенітні установки в Швейцарії, у січні відправила запит на реекспорт військової техніки до України. Тепер нейтральна країна відповіла.

"Швейцарія відхилила прохання Іспанії дозволити їй реекспортувати зенітні гармати швейцарського виробництва в Україну", — заявили у Берні.

Це не вперше Швейцарія використовує свій нейтральний статус для блокування військової техніки, яку західні партнери намагаються передати Україні. Раніше Швейцарія ветувала прохання Данії на реекспорт військової техніки до України, а також заборонила Німеччині відправляти свої боєприпаси до Києва. Цікаво, що Швейцарія, також планує повернути раніше конфісковані гроші росіянам.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Шольц критикує союзників через недостатню кількість танків для України. Німецький політик створив коаліцію, яка повинна була узгодити та передати танки Україні, проте її учасники почали затримувати свої рішення або змінювати першочергові дії.

Також "Коментарі" писав про те, у чому помилилась Росія, коли вторглась в Україну. Аналітики назвали кілька причин, серед яких головні це неочікувана підтримка з боку Заходу, а також надмірна секретність військових дій серед офіцерів РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини