Головна Новини Світ Європа Росія обурена через рішення Сербії надіслати зброю Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія обурена через рішення Сербії надіслати зброю Україні

Російська Федерація незадоволена, що Сербія надіслала Україні військову зброю.

3 березня 2023, 14:50 comments1758
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кремль висловив стурбованість тим фактом, що її доволі толерантна до Росії Сербія передала Україні 3,5 тис. ракет. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Росія обурена через рішення Сербії надіслати зброю Україні

Речниця МЗС РФ Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Речниця міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що Москва стежить за історією з сербськими ракетами, які були надіслані до України. У Кремлі заявили, що такі дії ставлять "серйозне питання" для російсько-сербських відносин у майбутньому.

Міністр оборони Сербії Мілош Вучевіч заперечив російські звинувачення та заявив, що його країна не надавала Україні військової техніки та боєприпасів.

"Якщо приватні компанії купують зброю на ринках третіх країн, а потім продають її іншим компаніям в інших країнах, це не питання для Сербії, це питання міжнародної торгівлі", – сказав сербський чиновник.

Сербія разом з Угорщиною одні з найбільших союзників Росії у Європі. Країни постійно виступають проти санкцій для Російської Федерації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ще один союзник Путіна починає віддалятись від Росії. Сербський президент Александар Вучич обережно натякає на зміну курсу своєї країни. Нещодавно також Сербія вирішила відмовитись від російських літаків для своєї армії та замовила контракт у французької військової компанії Dassault Aviation SA.

Також "Коментарі" писали, що російський мільярдер назвав рік, коли РФ залишиться без грошей. На його думку, Російська Федерація має перестати дивись на Європу, а рухатись у бік азійського ринку для наповнення свого бюджету та росту економіки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини