Головна Новини Світ Європа У ЄС закликали відреагувати на контакти Сербії зі спецслужбами Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС закликали відреагувати на контакти Сербії зі спецслужбами Росії

Чиновник у Європейському Союзі заявив про необхідність врахувати зміна в сербській політиці при розгляді Сербії як майбутнього члена ЄС.

26 грудня 2023, 14:58
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Депутат Європарламенту Клемен Грошель, який очолював місію спостереження Єврокомісії на виборах у Сербії заявив про необхідність відреагувати ЄС на близьку діяльність ФСБ з політичним керівництвом Сербії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Nova.

У ЄС закликали відреагувати на контакти Сербії зі спецслужбами Росії

Клемен Грошель. Фото з відкритих джерел

Клемен Грошель розповів, що у Європейському Союзі існують розбіжності щодо Сербії та її зв'язків з Росією, однак ЄС має більш чітко визначитись з політикою щодо балканської країни.

"Європейські політичні сили повинні були б трохи серйозніше дивитися на всі політичні меседжі, які надходять із Белграда. Я знаю, що серед країн-членів ЄС існують різні погляди на це, але я думаю, що зараз вже зрозуміло, що відбувається в Сербії. Союз повинен чітко визначити свої політичні відносини з Сербією", — вважає Грошель.

За його словами дії політичної еліти у Сербії є сигналами для ЄС, які слід розглядати у майбутніх переговорах щодо євроінтеграції. Зокрема це стосується зустрічі Вучича з російським послом та заяв премʼєрки Брнабич щодо контактів з ФСБ, які стосуються протестів у Сербії.

"Це все політичні меседжі, адресовані нам. Тепер Європейській Комісії та державам-членам належить оцінити, якою є зміна в сербській політиці зараз і як вона працює в контексті переговорів про вступ", — наголошує Грошель.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем’єр-міністерка Сербії Ана Брнабич похвалила російські спецслужби за інформацію про протести в країні.

Також "Коментарі" писали, що речниця МЗС РФ Марія Захарова звинуватила Захід у протестах в Сербії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини