Головна Новини Світ Росія У Росії звинуватили Захід у протестах в Сербії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії звинуватили Захід у протестах в Сербії

Речниця МЗС Росії Марія Захарова використовує кремлівські наративи для опису ситуації з протестами у Сербії.

25 грудня 2023, 17:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після парламентських виборів у Сербії почались масові протести у столиці країни. На ці події відреагували представники Росії, які звинуватили Захід у дестабілізації ситуації в країні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Росії звинуватили Захід у протестах в Сербії

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Одним з перших на події у Сербіъ відреагував речник Кремля Дмитрій Пєсков, який заявив, що результат виборів призведе до "подальшого зміцнення дружби" між країнами. Представник адміністрації Путіна заявив, що Росія нібито "ніколи не втручається" в внутрішні питання країн пов'язанні з виборами.

Більш категоричною у своїх заявах була речниця МЗС РФ Марія Захарова, яка звинуватила Захід у ситуації в Сербії та використала російські наративи порівнюючи протести в Балканській країні з ситуацією в Україні.

"Очевидні спроби колективного Заходу розгойдати ситуацію в країні, використовуючи техніку "майданних переворотів"", — звинуватила Марія Захарова західних партнерів Сербії, однак не надала жодних доказів.

Зазначимо, що Сербія не приєдналась до міжнародних санкцій проти Росії через вторгнення в Україну, однак сербська влада засудила агресію РФ  в ООН. Наразі Сербія майже повністю залежить від російського газу.

Раніше портал "Коментарі"повідомляв, що прем’єр-міністерка Сербії Ана Брнабич похвалила російські спецслужби. Сербська чиновниця розповіла, що Росія надсилала сигнал щодо можливих масових заворушень після парламентських виборів у Сербії, тоді як більшість країн Заходу вказували на дезінформацію з боку Кремля.

Також "Коментарі" писали, чому у Сербії відбуваються масові протести та проти чого вийшли тисячі людей у столиці країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини