Головна Новини Світ Європа У Косово відреагували на загострення ситуації на кордоні з Сербією та назвали винних
commentss НОВИНИ Всі новини

У Косово відреагували на загострення ситуації на кордоні з Сербією та назвали винних

Прем'єр-міністр Косово сказав, що наступні кілька днів будуть важкими

31 липня 2022, 23:57
Поділіться публікацією:

У Косово заявили, що наступні кілька днів будуть складним, адже країна стикається з сербським шовінізмом про який всі дуже добре знають. З такою заявою виступив прем'єр-міністр Косово Альбін Курті. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись з посиланням на його відеозвернення.

 У Косово відреагували на загострення ситуації на кордоні з Сербією та назвали винних

Прем'єр-міністр Косово Альбін Курті (фото з відкритих джерел)

 Очільник уряду повідомив, що кілька наступних днів будуть важкими, але в країні будуть працювати задля миру та порядку.

"Ми стикаємося з добре знайомим нам сербським націонал-шовінізмом. Наступні години, дні та тижні можуть бути складними та проблематичними. Ми будемо працювати день і ніч, і разом, нам вдається підтримувати закон і порядок", — заявив очільник уряду.

Окрім цього, Альбін Курті назвав головних винуватців у цьому загостреному конфлікті. На його думку, це президент Сербії Олександр Вучич і директор Офісу з Косово і Метохії Петар Петкович.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Сербії заявили про запланований напад на сербів. Армія Косова нібито збирається напасти на сербів, що проживають у північних районах частково визнаної країни. З такою заявою виступив  президент Сербії Олександр Вучич.Очільник Сербії заявив про складну ситуацію у стосунках між балканськими країнами. Окрім цього, Вучич повідомив, що на адміністративні пункти відправили дві одиниці з 21 тонною палива, аби "зупинити тих людей, що мають посвідчення особи, яке видане у Сербії".  Він анонсував заплановану операцію, яка має розпочатися, 31 липня, опівночі.

Також "Коментарі" писали про те, що Росія відреагувала на загострення ситуації. 31 липня  стало відомо про загострення конфлікту між Сербією і Косово. На погіршення ситуації вже відреагували у Кремлі. Так кремлівська речниця Марія Захарова оприлюднила російську заяву, де РФ традиційно звинувачує Америку та Євросоюз.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини