Головна Новини Світ Європа У разі перемоги Трампа у Європі може утворитись нова країна
commentss НОВИНИ Всі новини

У разі перемоги Трампа у Європі може утворитись нова країна

Додік готовий проголосити незалежність Республіки Сербської від Боснії та Герцоговини, якщо переможе Трамп на президентських виборах у США

4 грудня 2023, 15:03 comments7067
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Республіки Сербської Мілорад Додік повідомив готовність оголосити незалежність регіону від Боснії та Герцоговини, якщо президентом США стане Дональд Трамп. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на слова Додіка для видання TV Prva.

У разі перемоги Трампа у Європі може утворитись нова країна

Мілорад Додік та Дональд Трамп. Фото з відкритих джерел

Мілорад Додік заявив, що в перспективі не бачить Республіку Сербську у складі Боснії та Герцоговини та готовий понести відповідальність за проголошення незалежності.

"Коли Дональд Трамп переміг в США, я мав намір проголосити незалежність Республіки Сербської, а потім деякі люди навколо мене злякалися, і я цього не зробив", — зазначив Додік.

Однак з можливим поверненням Дональда Трампа у Білий Дім президент Республіки Сербської вказав на готовність відділитись від БіГ.

"Мушу сказати, що сьогодні я шкодую, що цього не зробив. Але якби Трамп знову переміг, я не думаю, що вагався б", — повідомив Мілорад Додік.

Також Додік відреагував на санкції США, які були введені проти нього за заклики до відділення від Боснії та Герцоговини. За словами Додіка він не готовий йти на національні жертви Республіки Сербської заради власних зручностей. Крім того, політик наголосив, що він є обраним народом, тому має право вести політику у цьому напрямку.

Нагадаємо, що Республіка Сербська – це державне утворення на території Боснії і Герцоговини, яке на 88% складається з сербів. Частка боснійців у регіоні становить – 8%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Трамп готовий звинуватити Путіна, щоб уникнути в'язниці.

Також "Коментарі" писали про людину, яка становить найбільшу небезпеку для світу у 2024 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини