Головна Новини Світ Європа Угорщина різко реагує на обмеження США: адміністрація Джо Байдена мстить угорцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина різко реагує на обмеження США: адміністрація Джо Байдена мстить угорцям

Міністерство внутрішніх справ Угорщини різко реагує на нові обмеження для угорців від США.

2 серпня 2023, 10:50 comments1313
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

МВС Угорщини відреагувало на рішення Сполучених Штатів ввести нові обмеження для власників угорських паспортів. У заяві угорського міністерства заявили про "помсту угорцям". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Угорщина різко реагує на обмеження США: адміністрація Джо Байдена мстить угорцям

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

У США заявили про обмеження для угорців у програмі безвізового режиму. Сполучені Штати пояснюють таке рішення через занепокоєння щодо безпеки угорських паспортів, які були видані у період з 2011 по 2020 роки.

Однак МВС Угорщини критикує рішення США та заявляє, що адміністрація Байдена вимагає додаткові дані про угорців з подвійним громадянством.

"Угорщина нікому не надасть цю інформацію, оскільки на кону стоїть безпека угорців за кордоном", — заявили у МВС Угорщини та додали, що "адміністрація президента Джо Байдена зараз мстить угорцям".

Нагадаємо, що американський посол в Угорщині Девід Прессман заявив, що європейська країна видає сотні тисяч паспортів через спрощену програму натуралізації та не проводить необхідних механізмів перевірки особи.

З приходом до влади Орбана у 2010 році Угорщина почала видавати паспорти етнічним мешканцям в Україні, Румунії та інших країнах. Критики Орбана вважають, що таким чином угорський прем’єр намагався посилити свої позиції перед виборами.

Раніше портал "Коментарі" писали, що Орбан зазіхнув на нові території: Словаччина викликає посла Угорщини.

Також "Коментарі" повідомляли про активіста, який поставив дитячу труну перед будинком Віктора Орбана. Таким чином угорський активіст заявив, що тепер в країні не радянські війська, а агенти Путіна, натякаючи на добрі стосунки між Орбаном та російським президентом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини